martha naeim

مرحبا بك فى منتديات مرثا اذا اردت المشاركه فى منتدانا يمكنك التسجيل واذا كنت زائر فنتمنى لك ان تجد ما تريده


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

martha naeim

مرحبا بك فى منتديات مرثا اذا اردت المشاركه فى منتدانا يمكنك التسجيل واذا كنت زائر فنتمنى لك ان تجد ما تريده

martha naeim

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
martha naeim

منتدى كامل


    اصابع زينب ( صيامى )

    avatar
    Admin
    Admin


    المساهمات : 520
    تاريخ التسجيل : 29/09/2009
    العمر : 35

    اصابع زينب ( صيامى ) Empty اصابع زينب ( صيامى )

    مُساهمة  Admin الخميس ديسمبر 03, 2009 9:11 pm

    المكونات :
    2\1كيلو دقيق
    125 ج سامولينا
    150 ج سمنة ( ممكن استعمل زيت يكون ساخن جدآ )
    15 ج خميرة فورية
    250 ماء
    الشيرة (العسل – القطر) 2 كيلو سكر + كيلو ماء وعصير ليمونة بعد الغليان ( يكون سميك )
    الطريقة :
    نضع الخميرة + ملعقة سكر مع شوية ماء دافىء فى كوب واذوبها
    نضع كل المقادير فى الخلاط ونضع عليهم الخميرة المذابة الى ( ممكن اعجنها بايدى )
    ان تتكون عندى العجينة حوالى 5 دقايق وحلاقى العجينة خلاص مبتلزفش فى اليد
    اغطى العجينة واتركها شوية تخمر
    اضع العجينة امامى على هيئة صباع طويل او رول ثم اخد منها قطعه قطعه واضغطها
    على وش المبشرة الصغير الخشن والف لفة بصوابعى اضعها فى صينية
    واتركها تانى لتخمر لمدة ربع ساعه ( انا مش بخمرها تانى بعد التقطيع بحطها فى الزيت
    على طول بتطلع احلى ومقرمشه من برة وطرية من جوه ) ثم احمرها فى ذيت ساخن لحد
    ما لونها يحمر واشيلها على طول من على النار على الشيرة
    الباردة واقلبها كويس فى الشيرة وتقدم
    على فكرة ياجماعة انا بعملها طعمها حلوة جدآ صيامى
    وبالهنا والشفا

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 22, 2024 2:00 pm