المكونات :
2\1كيلو دقيق
125 ج سامولينا
150 ج سمنة ( ممكن استعمل زيت يكون ساخن جدآ )
15 ج خميرة فورية
250 ماء
الشيرة (العسل – القطر) 2 كيلو سكر + كيلو ماء وعصير ليمونة بعد الغليان ( يكون سميك )
الطريقة :
نضع الخميرة + ملعقة سكر مع شوية ماء دافىء فى كوب واذوبها
نضع كل المقادير فى الخلاط ونضع عليهم الخميرة المذابة الى ( ممكن اعجنها بايدى )
ان تتكون عندى العجينة حوالى 5 دقايق وحلاقى العجينة خلاص مبتلزفش فى اليد
اغطى العجينة واتركها شوية تخمر
اضع العجينة امامى على هيئة صباع طويل او رول ثم اخد منها قطعه قطعه واضغطها
على وش المبشرة الصغير الخشن والف لفة بصوابعى اضعها فى صينية
واتركها تانى لتخمر لمدة ربع ساعه ( انا مش بخمرها تانى بعد التقطيع بحطها فى الزيت
على طول بتطلع احلى ومقرمشه من برة وطرية من جوه ) ثم احمرها فى ذيت ساخن لحد
ما لونها يحمر واشيلها على طول من على النار على الشيرة
الباردة واقلبها كويس فى الشيرة وتقدم
على فكرة ياجماعة انا بعملها طعمها حلوة جدآ صيامى
وبالهنا والشفا
2\1كيلو دقيق
125 ج سامولينا
150 ج سمنة ( ممكن استعمل زيت يكون ساخن جدآ )
15 ج خميرة فورية
250 ماء
الشيرة (العسل – القطر) 2 كيلو سكر + كيلو ماء وعصير ليمونة بعد الغليان ( يكون سميك )
الطريقة :
نضع الخميرة + ملعقة سكر مع شوية ماء دافىء فى كوب واذوبها
نضع كل المقادير فى الخلاط ونضع عليهم الخميرة المذابة الى ( ممكن اعجنها بايدى )
ان تتكون عندى العجينة حوالى 5 دقايق وحلاقى العجينة خلاص مبتلزفش فى اليد
اغطى العجينة واتركها شوية تخمر
اضع العجينة امامى على هيئة صباع طويل او رول ثم اخد منها قطعه قطعه واضغطها
على وش المبشرة الصغير الخشن والف لفة بصوابعى اضعها فى صينية
واتركها تانى لتخمر لمدة ربع ساعه ( انا مش بخمرها تانى بعد التقطيع بحطها فى الزيت
على طول بتطلع احلى ومقرمشه من برة وطرية من جوه ) ثم احمرها فى ذيت ساخن لحد
ما لونها يحمر واشيلها على طول من على النار على الشيرة
الباردة واقلبها كويس فى الشيرة وتقدم
على فكرة ياجماعة انا بعملها طعمها حلوة جدآ صيامى
وبالهنا والشفا